Tronsonul Soroca-Arionești-Otaci va fi reabilitat, în sfârșit

0
2949

Toate proiectele de reconstrucție a drumurilor au fost deblocate, iar în prezent au loc lucrări în toată țara. Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Oficialul a precizat că pentru următoarea perioadă a fost identificat peste jumătate de miliard de euro de la partenerii externi pentru construcția și reabilitarea drumurilor, transmite trm.md

Este vorba despre traseul Criva-Bălți, Soroca -Arionești – Otaci și centura Chișinăului, potrivit Radio Moldova.

„În curând, vom da în exploatare peste 90 de kilometri de drum reabilitat cu bani europeni. Câteva exemple sunt Bălți-Fălești-Sculeni, Porumbria-Cimișlia.

Chișinău-Orhei-Bălți, porțiunea de drum care face intrarea în Sângerei, sector 1 din centura orașului Chișinău, șoseaua ocolitoare Bahmut.

Din aceste drumuri sunt doar câteva. Aceste lucrări au fost amânate de mulți ani. Dorim să reabilitam cele 26 de coridoare la nivel național, de mare importanță socială”, a spus Andrei Spînu.

Ministrul a mai spus că începând cu anul 2023 va fi utilizat în premieră un sistem de management al construcției de drumuri pentru optimizarea lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor naționale, care vor selecta drumuri prioritare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.