”Tribuna cetățeanului”: Răspunsul primăriei Soroca pentru locuitorii de pe strada Muncii ajunsă într-o stare deplorabilă. Află care străzi vor fi reparate

0
301

Primăria municipiului Soroca explică de ce strada Muncii este până acum într-o stare deplorabilă. Imagini video de pe strada menționată au fost publicate de un sorocean în cadrul rubricii „Tribuna cetățeanului”, inaugurată de platforma Euparticip.md în cadrul proiectului PRO-DEM.

În filmuleț soroceanul Vitalie Tonofa demonstrează starea deplorabilă în care a ajuns drumul, care este practic impracticabil atât pentru automobile, cât și pentru pietoni. Am solicitat autorităților comentarii la acest subiect.

În răspunsul trimis pe adresa redacției, primăria menționează că autoritățile intenționează să-l repare în acest an, dar lucrările nu demarează din cauza unui gard construit în spațiul public.  

”Această stradă este inclusă în planul de reparație a străzilor, pentru anul curent,  în variantă albă, dar începerea lucrărilor, la moment, nu este posibilă, din motiv că există o problemă : un locatar al străzii a acaparat ilegal o porțiune de drum, pe care și-a construit gardul, acum primăria intenționează să solicite proprietarului să-și demoleze construcția, pentru că aceasta  împiedică reparația drumului.  Din momentul în care va fi schimbat hotarul gardului ar putea începe și reparație drumului”, se arată în comunicatul primăriei.

Am solicitat autorităților locale și informații despre planurile de reparație a străzilor în acest an și iată ce ne-au comunicat responsabilii de la primăria Soroca:

”Referitor la Planul reparației străzilor pentru anul 2020, vă aducem la cunoștință că din bugetul municipal deja a fost reparată strada M. Cebotari, acum au loc lucrările pe căile de acces la blocurile locative Independenței 81,79 „a”; Ștefan cel Mare, 26, 28, după care urmează str. Carpenco și D. Cantemir (trotuarul).

Din banii alocați de Administrația de Stat a Drumurilor va fi reparată str. A. Mateevici, din surse externe, suplimentare- străzile P. Halipa,8; Voițehovschi, Rurală.

Lucrări de reparație în variantă albă: Străzile Iachir, Baștina, Bujorului, Crinilor, Cetatea Albă, Cocorului, Speranței, A. Marinescu, Artelelor, stradela Cocorului, I. Madonici, Dosoftei, 5 Decembrie, Lăutarii, V. Lupu,Levandovschi, 86,92; Gospodarilor, stradela Verii, Caștanilor,1,2,3; D. Svirschi, Bucovina, Costructorilor, Fierarilor, Dealul Țiganilor, Serii,39,41,43,45,47; str. Țăranilor, Junilor, Morilor,49, stradela Beriuzovaia și stradela Stroescu”, mai comunică primăria Soroca.

Dacă vă confruntați cu o problemă, soluționarea cărei ține de autoritățile locale sau aveți obiecții, sugestii pentru autorități, vă puteți face vocea auzită prin intermediul rubricii ”Tribuna cetățeanului”, realizată de platforma Euparticip.md.

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

 

Articolul precedentSolicită subvenții de la stat dacă ai instituit șomaj tehnic, urmare a COVID-19
Articolul următorȚărâna de pe mormintele ostașilor soroceni căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial va fi păstrată la Muzeul militar: Vezi detalii despre ceremonia de la Soroca
(Zabulica) Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, (2008). Licențiată în Jurnalism. Deținătoare a premiului ”Mărul de Aur” oferit de Clubul de Presă din Chișinău în 2018. Absolventă a cursului "Managementul instituțiilor media" la Stockholm School of Economics in Riga, Letonia (2018). Reporteră la Publicația Periodică ”Observatorul de Nord” din 2009 și Redactoră-coordonatoare din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.