Transportatorii cer șase lei pentru călătoria cu microbuzul prin municipiul Soroca! / VIDEO

0
2337

Primăria municipiului Soroca a organizat astăzi consultări publice, unde s-a discutat doleanța transportatorilor de majorare a taxelor pentru călătoriile cu transportul public de pasageri până la șase lei. Agenții economici au menționat că scumpirea este motivată de majorările în ultimele săptămâni, în special la motorină, lubrifianți și piesele de schimb.

Sorocenii, care sunt și beneficiari ai serviciilor de transport public au fost în minoritate la consultările publice, astfel au reprezentat interesele călătorilor doar câțiva cetățeni. Dar în loc să fie discutate argumentele lor, aceștia au fost de cele mai dese ori criticați pentru opinia pe care au spus-o public. 

Autoritățile publice au menționat că sunt într-o situație complicată, pe de o parte municipiul are nevoie de transport public, pe de alta se măresc prețurile, iar primăria nu poate compensa nici cetățenii și nici transportatorii.

Decizia finală va fi luată la ședința Consiliului Municipal din luna martie, atunci consilierii vor decide dacă majorează tariful și cu cât. Urmăriți mai jos cum au decurs consultările publice, difuzate în direct de Observatorul de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.