La Soroca va avea loc Festivalul-concurs televizat al interpreților de folclor „Trandafir de pe Cetate”

0
455

 Festivalul–concurs televizat al interpreților de folclor „Trandafir de pe Cetate” a ajuns la cea de-a VI-a ediție. Evenimentul care adună cele mai bune voci din raioanele Soroca, Drochia şi Floreşti va avea loc la Platul de Cultură, iar Concertul de Gală – în Cetatea Soroca.

Festivalul-concurs televizat este organizat de Secţia Cultură şi Turism  Soroca în colaborare cu Centrul Naţional pentru Conservarea şi Promovarea  Patrimoniului Cultural Imaterial şi postul de televiziune SOR TV.

Obiectivul evenimentului este descoperirea şi valorificarea  folclorului muzical autentic, promovarea interpreților de valoare  şi a tinerelor  talente, perfecționarea măiestriei interpretative, dar şi îmbogățirea  repertoriului  soliștilor vocali. Concurenții vor interpreta câte  două piese folclorice şi vor promova portul popular, caracteristic vetrei folclorice  pe care o reprezintă.

Toți doritorii de a asculta muzică folclorică sunt așteptați duminică, 23 iunie, la Palatul de Cultură (ora 10.00 – 13.00) – Concursul  propriu-zis  al interpreților; la Cetatea Soroca  (ora 18.00) – Concertul de gală.

La Concertul de Gală vor participa laureații edițiilor precedente, iar în recital  va evolua Nătăliţa  Munteanu,  Lector  Superior la Academia de Teatru, Muzică şi Arte Plastice, Maestru în Artă  din Republica Moldova.

Intrarea este liberă.

Festivalul–concurs televizat al interpreților de folclor „Trandafir de pe Cetate” are loc o dată la doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.