Tinerii profesori, conform Codului educației, sunt ademeniți (și) cu bani

0
57

Absolvenții instituțiilor de învățământ din țară și de peste hotare în domeniul educației vor primi în primii ani de activitate îndemnizații. Deputații au operat modificări în acest sens în Codul educației, comunică MOLDPRES.

Potrivit modificărilor, tinerii profesori care și-au făcut studiile pe locuri cu finanțare de la bugetul de stat sau cu taxă de studii, indiferent de forma de învățământ și care vor fi încadrați în instituțiile de învățământ prin repartizare de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vor beneficia, în primii trei ani de activitate didactică, de indemnizații în modul stabilit de Guvern.

Din 2019, în baza unei hotărâri de Guvern, indemnizaţiile sunt achitate în primii 3 ani de activitate, în mărime de 40 mii de lei anual pentru tinerii specialişti absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior şi în mărime de 32 mii de lei anual pentru tinerii specialişti absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic postsecundar, încadraţi în instituţiile de învăţământ prin repartizare de către Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.


Articolul precedentToți bărbații sunt nebuni? Află răspunsul mai jos…
Articolul următorE bine să știi: Unde va fi deconectată lumina săptămâna viitoare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.