Tinerii din Visoca, Rublenița și Racovăț au fost instruiți cum să-și caute profesia de vis / VIDEO

0
333

“Tinerii în căutarea profesiei de vis”, este un proiect implementat de Сentrul de Instruire și Dezvoltare Personală ”ANIMA” în cadrul Liceului Visoca și a gimnaziilor Racovăț și Rublenița. Timp de mai multe luni au fost organizate 12 sesiuni în Orientare profesională pentru clasele a VII-IX din cele două gimnazii. Elevii au învățat să elaboreze CV-ul și o scrisoare de motivare, și totodată cum să se prezinte la interviu de angajare.

Altă activitate importantă a fost Hacatonul ideilor antreprenoriale unde au participat 20 de elevi de la liceul Visoca. Participanții și-au ales ideile în funcție de necesitățile comunității, fiind informați și despre oportunitățile de finanțare pentru lansarea unei idei de afaceri. Într-un final 11 tineri au participat la activitatea de Scriere a unui Plan de afaceri fiind motivați de premiul mare – un laptop, dar și de alte gadgeturi pentru celelalte locuri.

Proiectul este apreciat și de conducerea instituțiilor, mai ales că ajută și motivează elevii să se descurce în alegerea profesiei fără a ține cont de modă sau prejudecăți. Astfel de proiecte ar fi binevenite și pentru alte instituții de învățământ din raion, fiind o provocare utilă pentru viitorii cetățeni activi care-și caută locul în lume.

Articolul precedentCurs valutar 16 noiembrie 2023: euro costă 19 lei și 51 de bani, iar dolarul american 17 lei și 96 de bani
Articolul următorFilmul documentar „Drumul Războiului: Irpin” va fi prezentat în Soroca / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.