Timpul trece, istoria rămâne

0
156

Teatrul “Veniamin Apostol” din Soroca a găzduit astăzi un eveniment cultural dedicat amintirii basarabenilor deportați, organizat de Academia de Poliție “Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, în parteneriat cu Asociația Obștească “Tradiții militare”, Asociația Absolvenților Academiei de Poliție și Asociația pentru protecția bunurilor culturale din Republica Moldova. Inițial gazda evenimentului, poetul și directorul teatrului “Veniamin Apostol” Petre Popa le-a vorbit celor prezenți despre deportări și durerile trecutului, fără de care nu prea putem să privim și mergem înainte. Apoi cu un discurs despre această perioadă a istoriei neamului a venit colonelul Simion Carp.

Sorocenilor le-au fost prezentate mai multe documente de arhivă despre deportările din 1949, un fragment din filmul documentar “Mărturiile victimelor represiunilor politice” și un film despre tradițiile militare ale înaintașilor noștri, filmat acum doi ani la Cetatea Soroca. Nu au fost uitați nici eroii căzuți în războiul dintre Republica Moldova și Federația Rusă din 1992, iar în cadrul evenimentului au fost dăruite și donate mai multe cărți care țin de istoria medievală dar și mai recentă.

Citiți articolul integral în ziarul “Observatorul de Nord” de vineri.


Articolul precedentЛидер побеждает аутсайдера
Articolul următorUniversitatea de Studii Politice și Economice Europene “Constantin Stere”
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.