Tehnologia 5G şi pandemia COVID-19 nu au nicio legătură

0
237
Foto: pixabay.com

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) dezminte informaţiile apărute în spaţiul public care ar insinua o legătură între implementarea noii generaţii de tehnologii 5G şi evoluţia pandemiei COVID-19, deoarece nu există nicio dovadă în acest sens.

”Evoluţia pandemiei este total independentă de tehnologia 5G, iar afirmaţiile şi postările distribuite pe reţelele de socializare privind presupusa legătură între COVID-19 şi tehnologia 5G reprezintă o dezinformare cu scopul de a menţine o stare de confuzie şi panică, care este dăunătoare şi se răspândeşte la fel de repede ca noul coronavirus”, se menționează într-un comunicat al ANSP.

Specialiștii subliniază că noul coronavirus se transmite de la o persoană la alta prin secreţii ale aparatului respirator, prin strănut, tuse sau expiraţie. Tehnologia 5G se bazează pe frecvenţa radio şi nu creează viruşi. Îngrijorările specialiştilor privind afectarea sănătăţii de utilizarea reţelelor mobile se referă, în general, la radiaţii şi nu au nicio legătură cu infecţia COVID-19.

Cetățenii sunt îndemnați să sune la Linia Verde a ANSP: 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să informeze doar din surse oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.