Tarifele pentru serviciile medicale oferite persoanelor asigurate vor fi ajustate.

0
101

 Astfel, vor fi introduse tarife noi acoperite de polița medicală, pentru a spori accesul pacienților la metode moderne de diagnostic și tratament. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial..

Ministerul Sănătății a precizat anterior că modificările au loc în contextul în care o bună parte din tarifele pentru serviciile medicale nu reflectă cheltuielile reale suportate de prestatorii publici de servicii medicale și nu au fost revizuite încă din anul 2011. Totodată, autoritățile argumentează că recalcularea tarifelor este necesară pentru implementarea metodelor avansate de diagnostic și tratament, prin intermediul utilajelor medicale performante, care implică utilizarea unor consumabile costisitoare. Noile tarife nu vor avea impact asupra persoanelor asigurate și vizează în special relațiile contractuale ale Companiei Naționale de Asigurări în Medicină cu instituțiile medicale. În total, în Republica Moldova, de asigurare medicală beneficiază circa 2,5 milioane de cetățeni.  Hotărârea va intra în vigoare la 1 iulie 2024. (Sursa: MOLDPRES)


Articolul precedentCursul valutar pentru miercuri, 15 mai 2024: euro crește cu 6 bani, dolarul american cu 3 bani
Articolul următorAstăzi este marcată Ziua Internaţională a Familiei: 15 fapte interesante despre familie și căsătorie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.