Suportul de 16.000 lei a fost menținut, iar până la 31.12.2020 proprietarii agricoli afctați de secetă și grindină vor fi scutiți de controale fiscale

0
116

  Pachetul de măsuri pentru susținerea cadrelor didactice, producătorilor agricoli, în condițiile efectelor economice provocate de COVID-19 și secetă, a fost votat în lectură finală de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

  Potrivit documentelor votate de deputați, a fost menținut suportul unic de 16.000 de lei pentru lucrătorii medicali și angajații MAI, infectați cu COVID-19 la locul de muncă. Totodată, au fost votate modificările la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Acestea prevăd că pentru perioada primului semestru al anului de studii 2020-2021 nu se limitează volumul activității didactice desfășurate de cadrele didactice, inclusiv cu funcții de conducere. Aceste prevederi vor viza peste 3900 de cadre didactice din instituțiile de educație timpurie, învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar.

De asemenea, s-a decis că va fi subvenționată dobânda achitată, începând cu 1 mai 2020, indiferent de perioada de contractare a creditelor. Suma TVA pasibilă rambursării va constitui suma cumulativă a impozitului funciar achitat pe anul 2020 și a impozitelor salariale pentru perioada care corespunde celei de rambursare a TVA. Soluțiile propuse țin cont de inițiativele identificate în consens de grupul de lucru pe platforma parlamentară cu participarea tuturor fracțiunilor.

Altfel, urmează a fi instituit moratoriul, până la 31 decembrie 2020, asupra controalelor fiscale la producătorii agricoli afectați.

 


Articolul precedentUniversităţile vor fi finanţate de către stat în baza indicelor de performanţă
Articolul următorAsociația Obștească ”Angelus Soroca” organizează o Tombolă, pe data de 10 octombrie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.