Studiu: Vaccinul reduce simțitor numărul de infecții noi.

0
40

La o lună de la debutul campaniei de vaccinare în masă în Israel, rezultatele inițiale ale unui studiu relevă că vaccinul reduce în mod semnificativ numărul de noi infecții, relatează luni DPA, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

La doar două săptămâni după prima doză de vaccin fabricat de companiile farmaceutice BioNtech şi Pfizer, numărul testelor pentru depistarea coronavirusului cu rezultate pozitive la persoanele cu vârste peste 60 de ani a fost semnificativ mai mic, conform unui studiu realizat de furnizorul de servicii medicale Clalit.

Studiul a comparat un grup de aproximativ 200.000 de persoane vaccinate cu vârste de peste 60 de ani cu un grup nevaccinat, de aceeaşi dimensiune şi vârstă, a explicat consilierul sanitar principal profesor Ran Balicer. ”Aceasta este cea mai interesantă grupă de vârstă în ceea ce priveşte eficacitatea vaccinului”, a spus el. Balicer a declarat pentru DPA că nu au fost iniţiate testări speciale, grupurile fiind ”observate în viaţa reală”.

Rezultatele se referă la persoanele din ambele grupuri care au efectuat teste pentru depistarea noului coronavirus din diverse motive – spre exemplu, pentru că prezentau simptome sau intraseră în contact cu persoane diagnosticate cu boala COVID-19. ”Proporţia testelor pozitive – fie (persoane) simptomatice, fie asimptomatice – a fost cu 33% mai mică în grupul vaccinat decât în grupul nevaccinat”, a spus Balicer. Epidemiologul consideră că acesta este un ”rezultat încurajator, care demonstrează că vaccinul este eficient chiar şi la persoanele mai în vârstă”. Ca urmare, el se așteaptă la numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi care prezintă simptome grave să scadă în viitorul apropiat.

Datorită campaniei sale rapide de vaccinare, Israelul este considerat un lider mondial. Peste 2 milioane de locuitori ai acestei ţări au primit deja prima doză de vaccin şi aproximativ un sfert de milion de persoane au beneficiat de a doua.

Deja 75 de procente dintre persoanele cu vârste peste 60 de ani au fost vaccinate, a precizat Ran Balicer.

Foto: israel21c.org


Articolul precedentLocuri de muncă în Soroca: angajăm specialiști
Articolul următorCovid-19 și școlile din raionul Soroca: 900 de elevi trecuți la regimul online de studii și 7 elevi aflați în autoizolare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.