Studenții soroceni pot aplica pentru o bursă oferită de UE

0
14

Peste 590 de studenți și profesori din Republica Moldova vor primi burse oferite de Uniunea Europeană pentru a studia în Europa până la finele lunii iulie 2018.

În perioada 2016-2018 vor fi acordate granturi studenților și profesorilor de la instituțiile de învățământ din țară.

Erasmus+ este Programul Uniunii Europene care sprijină acțiunile din domeniile Educație, Formare, Tineret și Sport pentru perioada 2014-2020. Erasmus+ reunește șapte programe ale UE, desfășurate până în 2014: Lifelong Learning (Învățare pe tot parcursul vieții), Youth in Action (Tineret în acțiune), Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și Programe de Cooperare cu Țările Industrializate în Domeniul Învățământului Superior.

Programul își propune să modernizeze și să îmbunătățească învățământul superior în Europa și în lume.

UE acordă în fiecare an 20 mln de euro pentru finanțarea programului Erasmus+ în Armenia, Azerbaidzan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Erasmus+ se va derula pe o perioadă de șapte ani și va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de euro. Această cifră este cu 40% mai mare decât volumul cheltuielilor pentru programele precedente și reflectă angajamentul UE de a investi în acest domeniu.

Mai multe detalii aflați pe erasmusplus.md.


Articolul precedentCele mai importante modificări de taxe și impozite în anul 2017
Articolul următorCine va conduce Asistenţa Socială?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.