Strigăt disperat: Britanicii au nevoie de 10.000 de muncitori sezonieri

0
381
SURSA: Getty Images
SURSA: Getty Images

Strigăt disperat după ajutor. Marea Britanie are urgent nevoie de 10.000 de muncitori în agricultură pentru a strânge fructele și legumele de pe câmpuri, în următoarele săptămâni. În vremurile bune, lucrătorii sezonieri erau recrutați din România, Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Georgia, Belarus şi Barbados. Pe timp de criză pandemică, însă, situația este foarte complicată. Se ia în calcul organizarea unor curse charter, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Directorul companiei Concordia, agentul principal de recrutare din Marea    Britanie, susține că ar fi dispus să își asume costurile uriașe pentru zboruri, dar pentru asta are nevoie de garanții că autoritățile țărilor din care va aduce muncitori, vor permite decolarea avioanelor. Asta în condițiile în care majoritatea statelor și-au închis granițele sau țin aeronavele la sol din cauza coronavirusului. Fermierii britanici au renunțat la o parte din afaceri cu mult înainte de începerea crizei pandemice.

Din cauza Brexitului, dar și a faptul că multe țări propun oferte mai atractive, muncitorii sezonieri au început să ocolească Marea Britanie începând cu anul trecut.

SURSA: publika.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.