Știai că azi este ziua ta, a consumatorului?

0
162

Astăzi, 15 martie – este sărbătorită Ziua mondială a drepturilor consumatorilor. Această zi este marcată diferit în lume și anume prin organizarea de evenimente, seminare, campanii de informare și educație cu privire la drepturile consumatorilor.

Scopul principal al acestor zile este de a crește gradul de conștientizare cu privire la drepturile consumatorilor, precum și de a încuraja guvernele și companiile să ia măsuri pentru a proteja interesele și drepturile acestora. În anul 1983 de către Organizația Națiunilor Unite a fost hotărât ca în ziua de 15 martie să sărbătorim Ziua mondială a drepturilor consumatorilor.

Drepturile consumatorilor includ dreptul la informație, la protecție, la alegere, la educație și la participare activă în procesul decizional. Aceste drepturi sunt protejate de către legi naționale și internaționale și sunt esențiale pentru a asigura un mediu de consum sigur și echitabil pentru toți consumatorii.

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentAu scandat, au protestat, și… au plecat / VIDEO
Articolul următorO femeie de 44 de ani, originară din Republica Moldova a fost găsită moartă în apartamentul ei din Spania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.