Stațiunea Zatoca, preferată de soroceni, a fost bombardată de rusi.

0
1142

Războiul din Ucraina, în stil tegerafic

  Locul de odihnă preferat de mai mulți soroceni, satul-stațiune Zatoka, din regiunea Odesa, a fost bombardat de armata rusă, chiar dacă în această localitate nu există unități militare. După cum afirmă mass-media din Ucraina, în urma atacurilor o persoană a fost rănită, iar mai multe obiecte de menire social-culturală și de agrement au fost distruse parțial sau complet.

*Conform afirmațiilor oficialilor de la GAZPROM, din cauza opririi unui motor Siemens cu turbină, gazoductul va funcționa doar la 20 de procente din capacitate. Aceasta înseamnă că, livrările de gaze prin gazoductul Nord Stream se vor reduce până la 33 de milioane de metri cubi pe zi.

*„De la fiecare subiect al Federației  – câte un batalion”, sub această lozincă rușii recrutează oameni în armată. La luptă sunt chemați inclusiv cetățeni din țările Asiei Centrale, acestora fiind promise salarii consistente și oferirea cetățeniei Rusie.

*Pregătirile unui referendum fictiv, în regiunile ucrainești ocupate temporar de ruși, sunt în toi. În acest scop, Moscova dorește să utilizeze pe larg propaganda prin intermediul mass-mediei, „voluntarilor și experților”. La pierderea umană se adaugă și imense pierderi și distrugeri de tehnică militară.

*Circa 40.000 de soldați ruși și-au găsit moartea în Ucraina, de la începutul invaziei care s-a produs pe data de 24 februarie. Această cifră a fost vociferată chiar de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

 


Articolul precedentO șansă și pentru tronsonul Șolcani-Otaci? Drumurile din RM vor fi reparate cu materiale din plastic reciclat
Articolul următor(Și) La Zastânca și la Voloave cetățenii vor simți efectele Programului „Satul European” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.