Sportivii de la CTAS au fost cei mai buni la un turneu internațional

0
233

În orașul ucrainean Movilău (Moghiliov) s-a desfășurat spartachiada internațională cu participarea echipelor mixte alcătuite din elevi și profesori, la care a participat și formația Colegiului Tehnic Agricol din Soroca. Competiția face parte din planul de activități prevăzut în Acordul de colaborare, semnat de CTAS cu colegiile din Ucraina și a avut loc în incinta Colegiului de Economie și Montaj.

Spartachiada a inclus două probe sportive — minifotbal și tenis de masă… Astfel, în competiția de tenis cei mai buni printre elevi au fost sorocenii, care au învins cu același scor, 3-0, echipa gazdă și reprezentanții Colegiului Auto și Construcții din orașul Bar. Mai strânsă a fost lupta printre echipele de profesori, iar meciurile disputate au avut scenarii asemănătoare. Meciul cu echipa Colegiului de Economie și Montaj din Movilău a demarat cu o victorie clară, 3-0, a soroceanului Mihai Cecan, după care profesorul Mihai Pârlii pierde în fața adversarului și toate speranțele sunt puse pe umerii directorului Constantin Nesterenco. Primele două seturi directorul-sportiv le pierde, dar pe urmă se mobilizează exemplar și izbutește să câștige următoarele trei seturi și meciul, în general. La fel s-a întâmplat și în partida cu reprezentantul colegiului din orașul Bar, or ultimul set este câștigat de domnul Nesterenco mai mult decât categoric, 11-5…

Sportivii de la CTAS au câștigat cele mai multe locuri premiante și drept remunerare s-au învrednicit de Cupa transmisibilă, care va fi păstrată la Soroca până la o nouă ediție a acestei spartachiade, care va deveni tradițională…

La minifotbal elevii din Soroca au avut ghinion, fiindcă s-a accidentat căpitanul și cel mai bun jucător al echipei, V. Fedco. Această pierdere s-a dovedit a fi irecuperabilă și sorocenii au fost nevoiți să se mulțumească cu locul III și medaliile de bronz. La rândul lor, profesorii-fotbaliști de la CTAS au acces în finală, dar au cedat, până la urmă, în fața echipei din orașul Bar.

Până la urmă, sportivii de la CTAS au câștigat cele mai multe locuri premiante și drept remunerare s-au învrednicit de Cupa transmisibilă, care va fi păstrată la Soroca până la o nouă ediție a acestei spartachiade, care va deveni tradițională… Administrația CTAS mulțumește gazdelor pentru ospitalitate și programul cultural de excepție, dar și Direcției raionale de Învățământ Soroca, în persoana doamnei Angela Mușencu, pentru asigurarea transportului.

foto: CTAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.