Spitalul raional din Soroca dotat cu echipamente noi donate de Israel

0
244

Spitalul raional din Soroca, este unul din cele nouă centre perinatale care a primit un ajutor umanitar, donat de Statul Israel și împărțit de Ministerul Sănătății. Spitalul, a fost dotat cu dispozitive medicale moderne în valoare de peste 250 de mii de dolari. Acum că medicina se dezvoltă pe zi ce trece, nou-născuții vor avea incubatoare, mese de resuscitare și mese radiante de ultima generație.

„Suntem un centru de nivel doi, și suntem bucuroși că Statul Israel ne-a donat așa echipamente. Am primit un incubator pentru copiii prematuri. La noi se nasc copii de la 32 săptămâni în sus și cu cântarul de 2 kilograme, ceea ce înseamnă că acești copii, necesită o îngrijire specială. Sunt cazuri când la noi se nasc copii mai mici de 32 săptămâni și mai mici decât 2 kilograme, se întâmplă atunci când nu este programată o naștere prematură care poate fi supravegheată la timp”, ne povestește Nina Spoialo, medic neonatolog la Centrul Perinatal al Spitalului Raional Soroca.

Aceste echipamente, vor fi de folos copilașilor care la naștere au probleme și au nevoie de suport de oxigen. Mesele de resuscitare și mesele radiante sunt dotate cu toate cele necesare: cu aspirator, cu oxigen, cu încălzire. „Prin 2000, Statul Japonez la fel a donat aparate pentru spitalul nostru, acum că au trecut 23 de ani de atunci, aparatele s-au uzat și deteriorat. Medicina se dezvoltă iar noi ne bucurăm lucrurilor inovative și performante”, a mai adăugat medicul neonatolog, Nina Spoialo.

Articolul precedentSONDAJ: Care sector al municipiului Soroca arată cel mai bine?
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Drumuri „încălzite” la Soroca?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.