Spitalele din Bălți și Comrat vor trata pacienți cu COVID-19

0
136
Foto: pixabay.com

Spitalul Republican din Bălți și spitalul din Comrat vor fi activate pentru tratarea pacienților bolnavi de coronavirus, a anunțat Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în briefingul despre situația epidemiologică din țară, în această dimineață.

Potrivit ministrei, această decizie este necesară pentru a evita transportarea pacienților din regiuni la Chișinău, dar și pentru a reduce încărcătura spitalelor din capitală în lupta contra COVID-19.

Fiecare dintre aceste două instituții medicale vor primi pacienți din anumite raioane, iar femeile gravide și copiii vor fi transportați în continuare la Chișinău, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, personalul celor două spitale a fost instruit pentru tratarea pacienților cu coronavirus și au primit echipamentul de protecție necesar. Totodată au fost instruiți și medicii de familie, conform protocoalelor OMS, a mai spus ministra.

Amintim că în prezent sunt confirmate 149 cazuri de COVID-19 în Republica Moldova.

Articolul precedentPatru lucrători medicali de la Substația Medicală Urgentă din Soroca au fost diagnosticați cu Coronavirus
Articolul următorCum să interacționați cu copiii acasă în timpul pandemiei?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.