Spectacolul “Corp de copil” a ajuns la Soroca

0
50

Spectacolul-document Corp de copil” a fost prezentat, astăzi, la Soroca. Evenimentul a avut loc în sala Palatului de Cultură cu participarea pedagogilor din raion, a elevilor de la vârsta de 16 ani și autorităților publice locale.

„Corp de copil” este un spectacol despre abuzul sexual al minorilor în spațiul online și offline. Acesta abordează și fenomenul grooming (racolarea online a copiilor cu scopul exploatării sexuale atât în mediul online, cât și offline), pedofilie, video-chat, pornografie infantilă, cu care se confruntă societatea.

În cadrul reprezentației, sunt prezentate câteva istorii, care ilustrează cum minorii sunt prinși în “mreajă” de către pedofili. În unele cazuri, minorii cad pradă din cauza lipsei de atenție, în altele, din cauza sărăciei.

Spectacolul atenționează și responsabilitatea ce cade pe unerii părinților, autorităților și societății, care, în multe cazuri, percep problema existența problemei și intervin  tardiv.

La încheierea reprezentației au loc dezbateri cu participarea publicului în prezența specialiștilor în domeniu.

În perioada 21-28 septembrie, spectacolul-document „Corp de copil” este prezentat în mai multe orașe din țară, în cadrul turneului național lansat de Centrul de Arte COLISEUM. Spectacolul a fost prezentat deja în orașele: Cahul, Orhei, Bălți. Iar după Soroca urmează o prezentare în orașul Cimișlia. Turneul este organizat în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și cu Autoritățile Publice Locale și este finanțat de Misiunea OSCE în Moldova.

Regia: Luminița Țâcu

Actori: Doriana Zubcu-Marginean, Doina Arvat, Valentin Zorilă, Ghenadie Gâlcă, Alexandru Pleșca

Spectacolul a fost creat cu finanțarea Misiunii OSCE în Moldova și Ambasadei SUA în Moldova și cu contribuția Inspectoratul General de Poliție, Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Centrul pentru combaterea crimelor informatice, Departamentul Instituțiilor Penitenciare, Procuratura Generală, Curtea de Apel Chișinău, La Strada, CNPAC, Liceul teoretic român – francez Gheorghe Asachi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.