Sorocenii vor beneficia de iluminare stradală modernă, cu întârzieri

0
88

În jur de 400 corpuri de iluminat stradal de tip LED urmează să fie înlocuite sau instalate pe străzile din orașul Soroca. Cu întârziere, sorocenii vor beneficia totuși de un iluminat stradal modernizat până la sfârșitul sezonului cald.

O ședință de lucru în cadrul proiectului „Undă verde Moldova! Modernizarea şi eficientizarea iluminatului stradal” a avut loc la 24 ianuarie, la care au participat primarul de Soroca, Victor Său, viceprimarul Mihail Grabciuc, Tanya Lujanskaya, manager de proiect, Sergiu Ungurean, auditor, Ruslan Solomaha, expert Tehnic, Alexandru Soroceanu, consultant, Irina Pliș, coordonator, Dmytro Ivanenco specialis CoMDeP, specialiști de la Rețelele electrice, echipa locală.

dsc_0156

Potrivit managerului de proiect, Tanya Lujanskaya, implementarea proiectului se așteaptă a fi finisată la finele lunii august. „Proiectul este finanțat 80% din grantul oferit de Uniunea Europeană și 20% de către primăriile orașelor Soroca, Ocnița și Cantemir. La moment suntem la etapa de proiectare tehnică, cu mare întârziere. Au fost încălcate trei termene. Totuși, am hotărât că Soroca va rămâne în proiect, deoarece sorocenii nu au nici o vină de faptul că executanții întârzie și ne dorim ca sorocenii să beneficieze de corpuri de iluminat stradal moderne”, a precizat specialistul.

dsc_0130

În cadrul ședinței s-a hotărât ca să fie selectată o altă echipă de specialiști în cadrul proiectului dat. “Proiectarea tehnică o așteptăm la sfârșit de lună cu ajutorul unei alte echipe angajate special în acest scop” a remarcat managerul de proiect.

dsc_0141

Potrivit lui Nicolae Bulat, specialist în relaţii cu publicul în cadrul proiectului „Undă verde Moldova! Modernizarea şi eficientizarea iluminatului stradal”, pe străzile principale printre care Alexandrul cel Bun, Independenței și Ștefan cel Mare vor fi instalate corpuri de iluminat de tip LED, ceea ce va duce și la o economisire a energiei electrice. Aflaţi pe care străzi va fi modernizat sistemul de iluminat stradal AICI.

Ultimul articol scris la această temă îl găsiți AICI.

Conform proiectului urmează să fie instalate 710 corpuri de iluminat stradal în cele trei oraşe menţionate, dintre care circa 400 în Soroca. Proiectul „Undă verde Moldova! Modernizarea şi eficientizarea iluminatului stradal” este finanţat de către Comisia Europeană în cadrul programului SUDeP, partener principal: AO „Alianţa pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabilă”.  Valoare totală a proiectului este de 500 mii euro, dintre care 400 mii euro grantul delegaţiei UE, iar 100 mii euro contribuţia autorităţilor publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.