Soroceanul Demir Dragnev primește astăzi titlul Doctor Honoris Causa

0
96

Acum în cadrul şedinţei Senatului Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” are loc ceremonia de decernare a însemnelor de Doctor Honoris Causa soroceanului Demir Dragnev, membru corespondent al Academiei Științifice a Moldovei, doctor habilitat, profesor universitar și cetățean de onoare al municipiului Soroca.


Foto: Vlad Mischevca
Foto: Vlad Mischevca

Istoricul este originar dintr-o familie de țărani-mazili din s. Cureșnița, județul Soroca, petrecându-și copilăria în lunca Nistrului. “Demir Dragnev absolvește școala de șapte ani din satul natal, urmează școala medie moldovenească nr. 1 din Soroca, apoi la 1957 absolvește cu mențiune Universitatea de Stat din Chișinău, facultatea de istorie. Cariera sa o începe ca cercetător științific la Institutul de Istorie a A.Ș.M. Istoricul Demir Dragnev parcurge toate treptele de funcții științifice, de la colaborator științific inferior la cel de director. Medievist cu renume, cu un număr impunător de lucrări științifice referitoare la istoria Neamului Românesc. Lui Demir Dragnev, pământeanul nostru, îi aparțin circa 270 de lucrări științifice, publicate independent sau în colaborare cu alți autori, inclusiv 50 de volume, monografii, capitole în tratate, culegeri de documente, manuale, materiale didactice, broșuri” menționa anterior într-un articol consăteanul său Nicolae Bulat.

Citiți aici și un interviu cu Demir Dragnev după primirea titlului de Cetățean de Onoare al orașului Soroca.

Demir Dragnev: “În perioada sovietică predam istoria românilor”


Articolul precedentSalubrizăm plaja la Soroca Nouă, alăturați-vă!
Articolul următorCetatea Soroca transformată în atelier de pictură (GALERIE FOTO)
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.