Soroca și Suceava se vor înfrăți

0
78

Municipiile Soroca și Suceava urmează să semneze un protocolul de înfrățire la 10 februarie, atunci când Suceava va marca 630 de ani de la prima atestare documentară. Cu această ocazie, pe parcursul a două zile se anunță organizarea mai multor evenimente culturale și artistice, inclusiv cu participarea unei formații din Republica Moldova.

Informația a fost confirmată de secretarul Consiliului municipal, Marcel Bușan, care a menționat că o delegație formată din reprezentanți ai administrației publice locale, printre care și primarul de Soroca, Victor Său, urmează să se deplaseze sâmbătă la Suceava în acest scop. Alte detalii nu au fost oferite de angajații Primăriei.

Contactat de Observatorul de Nord, președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean,  a precizat că și Consiliul raional are intenția de a semna în viitor un asemenea act.

Potrivit obiectivdesuceava.ro, după oficierea înfrățirii dintre celor două municipii, vor susține un concert Trupa 9, Unison Band şi Carla’s Dreams.

Seara se va încheia cu un foc de artificii. Duminică, la Teatrul Municipal va avea loc, de la ora 14.00, un concert simfonic, iar de la ora 16.00, în faţa Casei de Cultură va avea loc un spectacol folcloric cu Ansamblul «Ciprian Porumbescu» şi artişti îndrăgiţi de suceveni. Manifestările se vor încheia cu piesa «Povestea Unirii», jucată pe scena Teatrului «Matei Vişniec» de actorii Ateneului din Iaşi.

Menționăm că, la data de 10 februarie a fost prima dată atestată documentar Cetatea de Scaun a Sucevei, în anul 1388.

Articolul precedentAtenţie: concurs! API caută colaboratori ai Campaniei STOP FALS!
Articolul următorВнимание: конкурс! API ищет сотрудников для кампании STOP FALS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.