„Soroca, file de istorie” povestite de Nicolae Bulat: Biserica „Sf. Mare Mucenic Teodor Stratilat” din dealul orașului / VIDEO

0
195

Acum un an și jumătate „Observatorul de Nord” în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Etnografie Soroca inaugura rubrica „Soroca, file de istorie”. În aceste filmulețe, regretatul muzeograf Nicolae Bulat, enciclopedie vie a Sorocii, ne vorbea despre clădirile istorice, evenimentele care au avut loc odinioară la noi și personalitățile sorocene.

Am decis ca în memoria sa, să republicăm aceste episoade, în care am încercat să cuprindem măcar un pic din cele știute de cel mai bun ghid din Republica Moldova (și nu numai). Biserica din dealul Sorocii, cu hramul „Sfântul Teodor Stratilat” înfrumusețează locul mai bine de un secol, adunând creștinii în jurul ei. Construcția se deosebește în primul rând prin arhitectura sa, care nu este una obișnuită pentru regiunea noastră. Se zice că biserica ar avea o „surată” undeva prin regiunea Kievului.

Urmăriți și celelalte episoade pe acest link.


Articolul precedentSoroca a găzduit astăzi Festivalul Național al Mărului / VIDEO
Articolul următorChișinăul în fum. Arde un depozit de reciclare a deșeurilor, dar nu au fost înregistrate victime
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.