Soroca este printre atracțiile turistice principale ale primului ghid audio digital, lansat pentru călătorii prin Republica Moldova

0
124
Noaptea temperaturile vor ajunge până la -8... -5 grade, iar ziua +3...+6 grade.

În cadrul expoziție ITB Berlin 2023, a fost lansat primul ghid audio digital pentru călătorii prin Moldova! Acum, vizitatorii Moldovei vor fi ghidați în toată țara de un ghid audio digital cu drepturi depline sub forma aplicației mobile SmartGuide. Vizitatorii se vor putea deplasa independent, fără ghid, și vor putea asculta povești captivante în timp ce se plimbă prin destinațiile turistice și locurile de interes din Moldova, informează Agenția de Investiții Invest Moldova.

Moldova reprezentată de Agenția de Investiții și Ministerul Culturii în cooperare cu platforma de ghid audio digital SmartGuide a pregătit o aplicație oficială comună de ghid audio, cu conținut real și de înaltă calitate, atât pentru vizitatorii străini, cât și pentru turiștii interni.

Ghidul audio al Republicii Moldova a fost elaborat în cadrul proiectului „Managementul inteligent al destinaților și infrastructura de ghid digital inovator pentru dezvoltarea turismului durabil în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe.
Acesta este primul ghid audio unificat pentru Moldova. Ghidul audio digital SmartGuide va permite vizitatorilor să meargă independent, fără grupuri.

Folosind o locație GPS precisă, aplicația știe unde vă aflați și vă spune povești captivante. Întregul ghid poate fi descărcat complet offline, inclusiv hărți și audio pentru a salva datele mobile. Noul ghid audio care rulează pe telefoanele mobile ale vizitatorilor va explica istoria și faptele interesante despre diferite destinații din Moldova. Există deja ghiduri audio digitale disponibile în municipiile Chișinău și Bălți, Găgăuzia, Cricova, raioanele Edineț, Soroca și Ialoveni pe SmartGuide.

Vizitatorii pot descoperi acum Moldova prin tururi tematice, cum ar fi turul autoghidat în cadrul rutei Bisericilor de lemn din Moldova dar și Ruta cultural-turistică „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”. Toate tururile din ghidul audio al Moldovei pe platforma SmartGuide sunt oferite gratuit tuturor vizitatorilor.

Compania cehă de tehnologie SmartGuide este în spatele revoluției în explorarea sigură și confortabilă a noilor destinații. Platforma sa tehnologică pentru publicarea ghidurilor audiovizuale interactive este nou utilizată de Moldova, precum și de peste 700 de destinații turistice populare din întreaga lume. SmartGuide este popular printre călătorii care doresc să exploreze în propriul ritm, să asculte povești captivante pregătite de ghizi locali și să descopere locuri ascunse de pe drumul principal.

Despre SmartGuide
SmartGuide SRL este o companie cehă de tehnologie pentru călătorii de succes care dezvoltă o platformă pentru publicarea ghidurilor audio digitale. Ea oferă aplicația SmartGuide care transformă orice telefon într-un ghid personal. SmartGuide acoperă în prezent peste 100.000 de locuri turistice din întreaga lume.
Printre clienții SmartGuide se numără Autoritatea Națională de Turism din Elveția, Organizația de Management a Destinației din orașul Praga, orașul Karlovy Vary din Cehia, Consiliul Naţional al Patrimoniului din Singapore, Şcoala de Afaceri Harvard, Autoritatea Națională de Turism din Dubai, Pilsner Urquell, RegioJet, Deutsche Bundesbahn și multe altele.

SURSA: Agenția de Investiții Invest Moldova

Articolul precedentManualele pentru clasele primare, gimnaziale și liceale vor fi schimbate până în anul 2025
Articolul următorȘansele de a începe negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în acest an – există, dar sunt incerte
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.