Soroca a fost “inundată” în culorile tricolorului! / VIDEO

0
1153

Astăzi Soroca a fost inundată în culorile tricolorului, sorocenii de la hotarul istoric al țării sărbătorind Ziua Națională a României. De dimineață oamenii au venit la Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni”, apoi a urmat un Te-Deum la Troița din curtea bisericii.

Printre activitățile organizate de Consiliul Unirii din Soroca, pentru cei care simt si gândesc românește, a fost și un Marș automobilistic pe principalele străzi ale Sorocii. A urmat apoi Pomenirea Eroilor la Cimitirul Ostașilor Români, din satul Stoicani. Apoi elevii din Stoicani au venit pentru cei prezenți cu un recital. Iar la final cei prezenți au jucat Hora Unirii.

Amintim că la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia, a fost săvârşită Marea Unire, proces început oficial în luna martie a aceluiași an la Bălți și Soroca.


Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Acest Pom de Crăciun va înfrumuseța Soroca în perioada sărbătorilor de iarnă
Articolul următorÎn prima zi de iarnă, încă 659 cazuri de infectare cu noul coronavirus
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.