Sondaj: Observatorul de Nord este liderul presei din raionul Soroca: cel mai urmărit, cel mai cunoscut, cel mai de încredere

0
301

„Observatorul de Nordeste liderul necontestat al presei din raionul Soroca, 36% din populația raionului urmărind fie site-ul, fie ziarul tipărit, indică Studiul de audiență mass-media din raionul Soroca, dat publicității în martie 2023. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 442 de respondenți, marja de eroare fiind de ±4.65%. Studiul a fost realizat de MAGENTA CONSULTING în cadrul proiectului Internews „Modele și strategii de reziliență organizațională a redacțiilor” (NORMS), susținut de Ambasada SUA în Moldova.

Potrivit cercetării, www.observatorul.md este cel mai cunoscut site de știri printre locuitorii raionului Soroca, 38% dintre utilizatorii internetului intervievați menționând că știu de el, la egalitate cu publicații naționale de profil precum jurnal.md și depășind concurenți precum știri.md sau protv.md. De asemenea, 85% dintre cititorii de ziare din Soroca, știu de existența publicației. 

Observatorul.md se bucură de încrederea totală a 11% din populația intervievată, fiind pe primul loc. În același timp, 38% dintre audiența actuală a site-ului observatorul.md are încredere totală în evenimentele din localitate / raion care sunt prezentate de acest portal. Aceeași tendință se observă și în rândul audienței versiunii tipărite (ziarului) „Observatorul de Nord” – 35% dintre aceștia au încredere totală în știrile locale pe care le prezintă ziarul „Observatorul de Nord”.

„Se poate afirma că site-ul observatorul.md nu are concurenți în rândul altor surse regionale, deoarece site-ul nordnews.md și ziarulnostru.info sunt accesate în mod regulat de un număr mic de persoane din eșantionul total. […] Respectiv, ziarul „Observatorul de Nord” nu are concurenți regionali și nici naționali, întrucât „Observatorul de Nord” este citit cu regularitate de către 49% dintre cititorii de ziare, iar ziarul regional Ziarul Nostru – de 8%, la fel ca și […] Комсомольская Правда”, se arată în studiul citat. 

Publicul organizației media „Observatorul de Nord” este pro-european, susținând majoritar (52-54%) aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ne urmăresc cu preponderență femeile (peste 74% dintre cititorii ziarului și 77% dintre cei ai site-ului) și oamenii din mediul rural, acolo unde trăiește, de altfel, majoritatea populației din raion.

Articolul precedentConsumatorii de curent electric de la nord ar putea achita cu 30 de bani mai puțin – 3,54 bani/kWh. 
Articolul următorȘedința extraordinară a CR Soroca: Drumul accesibil spre Vasilcău are perspective bune, iar decizia de numire a șefei la învățământ a fost abrogată / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.