Șoferi, păzea: poliția a primit în dotare radare care nu iartă nimic

0
2228

  Inspectoratul General al Poliției /IGP/ a primit astăzi în dotare cinci aparate noi de radar laser tip pistol. Aparatele nu pot fi detectate de antiradare și pot fixa de la distanţă marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi trăsăturile faciale ale conducătorilor, comunică MOLDPRES.

  Potrivit șefului IGP, Sergiu Paiu, aparatele achiziționate sunt de model TruCAM. “Acest radar nu iartă nimic de la 1200 de metri. Este ușor și compact, perfect pentru măsurarea vitezei, dotat cu cameră foto de mare rezoluție. Datorită sistemului antibruiere, noul radar nu poate fi detectat. Modelul are camera video HD de înaltă fidelitate și un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei şi poate detecta de la distanţă marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi trăsăturile faciale ale şoferilor”, a spus Paiu.

Conform sursei citate, noile radare citesc și plăcuțele de înmatriculare din spate ale motocicletelor. Noile dispozitive sunt puse în practică chiar de astăzi. „Pentru îmbunătățirea siguranței traficului rutier, dar și a ordinii publice, 15 inspectorate teritoriale de poliție au fost dotate cu seturi de alcoolteste, în valoare de 963 mii de lei”, a adăugat Paiu.

Articolul precedentToamna cu ploi și vânt, se lasă așteptată
Articolul următorAlți soroceni au văzut lumina zilei între 1 și 15 septembrie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.