Situația la frontieră

0
76

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 869 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 2 011 traversări persoane,  dintre care 996 treceri la frontiera moldo-română, 788 treceri la frontiera cu Ucraina și 227 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost: PTF Leușeni – 652 traversări persoane; PTF Otaci – 393 traversări persoane; PTF Aeroport Chișinău – 227 traversări persoane (rute charter); PTF Sculeni – 220 traversări persoane; PTF comun Criva – 135 traversări persoane.

   Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: șase încălcări ale regimului zonei de frontieră; o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat;  o persoană a fost documentată pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională. În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 869 persoane și completate 2 011 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 624 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a unei rute charter din Londra, fiind înregistrați 227 de pasageri moldoveni. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale bolii.  Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 137 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal și-au intensificat mai multe măsuri pe linia diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Printre acestea se numără: monitorizarea tuturor persoanelor sosite în țară, detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou,  izolarea de celelalte persoane, solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

   La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului. Suplimentar, vor scrie pe partea verso a fișei Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate. Ca excepție, nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă… Conform Dispoziției nr.10 din 31 martie 2020, persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră sau aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa şi semna, în mod obligatoriu, Declaraţia pe propria răspundere privind obligaţia achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020, iar polițiștii de frontieră vor verifica veridicitatea completării acesteia.

Să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur! #StaiAcasă

SURSA: Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI


Articolul precedentSpitalul din Soroca – lider la numărul de medici infectați
Articolul următorRepublica Moldova intră în scenariul patru de evoluție a pandemiei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.