Silvia Tetiu: „La Soroca, s-au ameliorat cazurile cu viroze în comparație cu săptămâna trecută”

0
658

În Republica Moldova, secțiile de pediatrie rămân a fi arhipline, drept motiv fiind viroza care afectează căile respiratorii la copilași mici. Numărul de pacienți cu viroze și infecții respiratorii acute crește de la o săptămână la alta. Am încercat să aflăm care este situația în municipiul Soroca. Contactată de noi, Silvia Tetiu, şefa Secţiei Pediatrie, ne-a răspuns la câteva întrebări.

„Avem și noi, cazuri cu viroze ca la Chișinău, doar că la noi s-a ameliorat situația în comparație cu săptămâna trecută. În municipiul Soroca, permanent se internează copii, dar locuri libere avem. Chiar și astăzi au fost internați câțiva copilași cu bronșită obstructivă. Săptămâna aceasta am externat câțiva copilași care se simt mai bine”, ne-a povestit Silvia Tetiu, şefa Secţiei Pediatrie.

Cel mai mic pacient internat are trei săptămâni, iar restul copiilor au trei și cinci anișori. Cei mici sunt internați cu bronșită obstructivă, cu respirație șuierătoare și pneumonie. La fel, sunt câțiva și mai mărișori, care au febră și tusă.

„Purtarea măștilor este obligatorie. Mamele trebuie să aibă mare grijă, atunci când merg în locurile aglomerate cu copilași. Pentru evitarea virozei, este nevoie ca copilașii micuți, să stea separați de ceilalți copilași care merg la grădiniță sau școală. Acuma copiii duc un mod normal de viață, iar lunile octombrie – decembrie fac parte din sezonul rece, iată de ce apar și infecțiile respiratorii, pneumonie și bronșiolite”, a mai adăugat Silvia Tetiu, şefa Secţiei Pediatrie.

Astăzi, Ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu un apel către părinți să se adreseze la medic chiar de la primele simptome, deoarece pot apărea complicații printre care pneumonii, otite și sinuzite. La fel, a menționat că în prezent, toate spitalele sunt supraîncărcate, fiind deschise secții de pediatrie noi. „Acesta este și un rezultat al pandemiei de COVID, când am atestat liniște la capitolul viroze.”

sursa foto: juliakids.ro

Articolul precedentDe la 1 ianuarie 2023 va începe o nouă etapă de reexaminare a pensiilor
Articolul următorAstăzi vom avea cea mai friguroasă noapte, de până la -10 grade Celsius

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.