Doctor Silvia Tetiu: „Cazuri de gripă nu avem la copii. Situația cu virozele s-a ameliorat”

0
71

România ajunge să fie la un pas de epidemia de gripă. În ultima săptămână au fost confirmate aproape 2.700 de cazuri, ceea ce reprezintă o creștere alarmantă a infecțiilor respiratorii. Cei mai mulți pacienți bolnavi sunt copilașii mici. La fel este grea situația și în Republica Moldova, unde medicii vorbesc, fie și în „șoaptă”, despre o epidemie.

 

În acest context, am apelat la doamna doctor Silvia Tetiu, şefa Secţiei Pediatriea Spitalului raional, ca să aflăm care este situația în municipiul Soroca, și dacă s-a ajuns la cazuri mai grave, unde trebuia să intervină medicii de la Chișinău.

„La moment în secție sunt locuri libere, și avem puțini copilași bolnavi. A fost mai greu, înainte de Anul Nou, căci erau mai multe cazuri. Majoritatea din ei sunt externați deja. Ieri seara, am avut un caz cu un copilaș care a fost internat în stare destul de gravă, dar astăzi este mai bine. Săptămânal examinăm copilașii la gripă, dar cazuri nu am întâlnit încă. Depistăm doar cu infecții respiratorii, pneumonie și bronșită acută.”

Pentru a evita spitalele supragalomerate este cazul să respectăm măsurile de protecție. Dragi mămici, aveți grijă de copilașii voștri!

Articolul precedentUn sorocean s-a dus la vânătoare în zona de frontieră și va fi penalizat
Articolul următorCa forță militară, Republica Moldova ocupă locul 143 din 145 state analizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.