Și Soroca, la fel ca Basarabia, salută Bucovina

0
148

În perioada 19-21 august, în orașul Suceava din România va fi organizat un eveniment de promovare culturală a Basarabiei. Pe parcursul a trei zile, tezaurul cultural al Republicii Moldova va fi prezentat prin intermediul unui târg al meșterilor populari la Muzeul Satului Bucovinean.

Arta dramatică va fi prezentată pe scena Teatrului municipal ,,Matei Vișniec” din Suceava și la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde mai mulți artiști consacrați vor susține spectacole, transmite IPN cu referire la Primăria municipiului Chișinău.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Basarabia salută Bucovina”, implementat în perioada 20 mai – 31 decembrie 2022, cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României, în cadrul Programului „Cultură”. Obiectivul general al proiectului constă în organizarea și realizarea unui eveniment de susținere a tradițiilor și obiceiurilor din Republica Moldova.

Valoarea finanțării nerambursabile oferite pentru implementarea inițiativei este de 137 639,40 lei. Proiectul este implementat de Consiliul Județean Suceava, iar parteneri sunt Municipiul Chișinău, orașul Cricova, Raionul Soroca, Raionul Ștefan Vodă, Raionul Sîngerei, Raionul Rîșcani, Muzeul Național al Bucovinei, Municipiul Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.

sursa: tvrmoldova.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.