Și parlamentul a aprobat anularea examenelor de bacalaureat

0
72

După ce ministerul de resort a înaintat propunerea de anulare a examenelor de bacalaureat, din cauza pandemiei de corona virus, și legislativul și-a spus cuvântul, deputații „transferând” această propunere în lege.

Așadar, eliberarea diplomelor de bacalaureat va avea loc în baza mediilor anuale din perioada de liceu. Elevii din clasa a XII-a care nu reușesc să finalizeze acest an de studii cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), precum și restanțierii din anii precedenți vor putea susține examenul în următoarea sesiune, în funcție de evoluția situației pandemice și în condițiile stabilite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, diploma de bacalaureat va avea aceeași valoare juridică, iar elevii vor putea fi admiși la instituțiile de învățământ superior din țară și de peste hotare.

CITEȘTE ȘI:

Ce spun elevii și profesorii din raionul Soroca despre anularea examenelor de BAC

Articolul precedentEfectele epidemiei: Poate am devenit mai puternici, dar munca directă cu beneficiarii este mult mai eficientă
Articolul următorCartea lui Nicolae Bulat „În căutarea unui mare erou, Generalul Stan Poetaș” a fost distinsă cu aur la Salonul de Carte “EUROINVENT”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.