Serviciul 112 va avea un al doilea Centru de preluare a apelurilor de urgenţă.

0
158

Ministrul Chiril Gaburici a întreprins o vizită la şantierul de lucru, unde se efectuează reconstrucţia şi reparaţia sediului destinat amplasării Centrului de preluare a apelurilor de urgenţă 2 al Serviciului 112.Potrivit ministeului, darea în exploatare a sediului Serviciului 112 trebuie să fie executată în termenii stabiliţi, acţiunea fiind planificată pentru trimestrul IV, anul 2019. „Principalul obiectiv al Serviciului 112 rămâne a fi siguranţa şi protecţia cetăţenilor pe întreg teritoriul ţării. Trebuie să utilizăm eficient capacităţile infrastructurii moderne de comunicaţii electronice, pentru organizarea calitativă a serviciilor de urgenţă”, a menţionat Chiril Gaburici.

„La etapa actuală se lucrează la implementarea proiectului-pilot privind extinderea Serviciului 112 până la echipajele specializate de urgenţă. Proiectul presupune dotarea echipajelor de ambulanţă din regiunea Sud a Republicii Moldova cu terminale mobile, în vederea transferului informaţiilor suplimentare privind apelurile primite”, a declarat directorul Serviciului 112 Liviu Oboroc.

  Liviu Oboroc a menţionat că este programată instalarea de echipamente pentru dotarea dispecerilor de poliţie pe posturi de radio mobile pentru comunicarea directă cu echipajele. „Aceste acţiuni vor contribui la optimizarea procesului de intervenţie în cazurile de urgenţă. Pe parcursul acestui an, Serviciul 112 îşi propune ca obiective majore implementarea procedurilor şi limitelor tehnice pentru reducerea apelării abuzive, alertării false şi apelurilor involuntare către Serviciul 112 şi darea în exploatare industrială a sistemului informaţional şi de comunicaţii al Serviciului 112 în cadrul Centrului de preluare a apelurilor de urgenţă 2 al Serviciului 112”, a punctat Directorul Serviciului 112.  De asemenea, a fost abordat subiectul privind organizarea şi desfăşurarea Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacţiunii dintre Serviciul naţional unic şi serviciile specializate de urgenţă.

(tvrmoldova.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.