Servicii de aprovizionare cu apă moderne și mai sigure: La Soroca este lansat un nou proiect sprijinit de Uniunea Europeană

0
348

Conferința de lansare proiectului: ”Măsuri de modernizare a securității și calității serviciilor publice de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca” se desfășoară în aceste clipe în municipiu. Proiectul este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, beneficiar al Programului de granturi locale al Uniunii Europene, cu susținerea Coaliției Locale a Societății Civile din municipiul Soroca.

Potrivit organizatorilor, proiectul urmărește ca infrastructura rețelei de alimentare cu apă în municipiu și anume Bazinul nr.1 și laboratorul, să fie aduse la condițiile și cerințele cele mai actuale, inclusiv condițiile de securitate la aceste obiective. 

Partenerii principali ai proiectului sunt Primăria Soroca și Consiliul Raional Soroca. 881 mii lei sunt oferiți din partea UE, iar autoritățile municipale și cele raionale vor contribui cu câte 550 mii lei. Proiectul va dura 12 luni, începând din luna curentă.

Mai multe detalii despre scopul, obiectivele și rezultatul așteptat, aflați în imaginile video de mai jos.

Amintim că Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

Transmisiunea este difuzată pe platforma euparticip.md de secretariatul Coaliției Locale a Societății Civile din municipiul Soroca – Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în cadrul proiectului „PRO-DEM”.

***

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentPercheziții: Peste 600 plante de cânepă au fost descoperite la Soroca, suspecții au fugit (VIDEO)
Articolul următor+835 cazuri noi de COVID-19 sunt confirmate astăzi, inclusiv în raionul Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.