Serghei Șoigu a fost demis din funcția de ministru rus al apărării

0
422
Sursa foto:https://radiomoldova.md

Federația Rusă va avea un nou ministru al Apărării. Fotoliul lui Serghei Șoigu, care a deținut funcția de ministru al Apărării din 2012 și care este un aliat al liderului de la Kremlin, va fi ocupat de fostul vice-prim-ministru Andrei Belousov. Candidatura acestuia a fost propusă de președintele rus Vladimir Putin, pe 12 mai.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse Peskov a explicat decizia lui Putin de a numi un oficial civil în postul de șef al Ministerului Apărării prin necesitatea introducerii inovațiilor.

Andrei Belousov a devenit noul șef al Ministerului rus al Apărării. După demisia sa, Șoigu a fost numit secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei în locul lui Nikolai Patrushev. În plus, Shoigu va fi vicepreședinte al Rusiei în Comisia Militaro-Industrială .

De menționat că schimbarea lui Serghei Șoigu, care ocupă funcția de ministru al Apărării de 12 ani, fiind considerat unul dintre cei mai de încredere oameni ai lui Vladimir Putin, intervine după mai bine de doi ani de război cu Ucraina, timp în care armata, mai ales la începutul invaziei, a fost criticată pentru lipsa de echipamente, coordonare și profesionalism. Nici Kremlinul, nici Serghei Șoigu nu au comentat, până la această oră, remanierea guvernamentală.


Articolul precedentJustiție la Florești: soțul judecat pentru violență în familie, soția în mormânt
Articolul următorÎncepând cu sfârșitul anului viitor, cetățenii cu pașapoarte române ar putea călători fără vize în Statele Unite ale Americii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.