Semințele de floarea soarelui – mai scumpă cu 50 la sută, uleiul – mai scump cu 15 la sută

0
80

Seceta din acest an a adus la majorarea prețurilor la cele mai importante produse pentru  oameni, uleiul de floarea soarelui numărându-se printre acestea. Astfel, prețul la semințele de floarea soarelui au fost majorate cu circa 50 la sută.

 Un kilogram de floarea soarelui costă în medie 8 lei și 50 de bani, dar unii producători solicită chiar și 10 lei pentru un kilogram, transmite tv8.md . Astfel, începând cu luna octombrie, și fabricile de ulei au stabilit un preț mai mare cu circa 15%, iar cumpărătorii spun că deja au simțit creșterea prețului, care îi bate simțitor la buzunar.

La rândul său, președintele Federației Naționale a fermierilor, Vasile Mîrzenco, care este și agricultor, spune că se întâmplă pentru prima dată în experiența sa, când nu a reușit să strângă nimic de pe hectarele de floarea-soarelui pe care le-a semănat.


Articolul precedentÎn atenția proprietarilor de spălătorii auto: vine „revizia”!
Articolul următorComuna Vărăncău, satele Cosăuți, Mălcăuți și Zastânca pentru Maia Sandu, comuna Pîrlița și satul Șolcani pentru Violeta Ivanov, restul cu Igor Dodon
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.