Seminar pentru apicultori cu tematica pregătirea albinelor pentru sezonul rece

0
21

Asociația Apicultorilor din Câmpia Sorocii și Direcția Agricultură și Alimentație a organizat astăzi o întâlnire cu apicultorii din raion, unde s-a discutat despre îngrijirea albinelor și pregătirea lor pentru perioada rece a anului. Seminarul a fost susținut de către doctorul în ştiinţe veterinare, Victor Gordilă şi medicului veterinar Gheorghe Carpovici.

Ion Spătaru, președintele Asociației Apicultorilor a comunicat că în luna august și septembrie se pun bazele apiculturii pentru anul viitor. “În ultima perioadă au apărut noi dăunători și boli la albine, care au survenit în urma schimbărilor climaterice. Specialiștii ne-au adus la cunoștință cum să le depistăm și să luptăm cu ele„ spune apicultorul.

Pe lângă aspectele teoretice, îngrijitorii de albine au avut ocazia să urmărească la modul practic cum se pregătește o prisacă pentru sezonul rece. După seminar, ei urmau să asiste la o demonstrație practică, susținută de specialiștii în domeniu.

Victor Gordilă, doctor în ştiinţe veterinare, a remarcat faptul că albinele nu suportă amânarea. „Totul depinde de felul cum vom pregăti cuibul pentru iarnă. Dacă nu respectăm anumite reguli,  atunci munca este în zadar, iar primăvara vom avea probleme. Albinele au diferite boli, de aceea trebuie să cunoaștem cum pot fi tratate”, a explicat Gordilă.

Specialistul a precizat că sunt două metode de a lucra cu bolile la albine, acestea fiind profilactica și tratarea, dintre care cea mai rentabilă este profilactica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.