Semafoarele din municipiu nu lucrează conform regulamentului. Autoritățile caută soluții

0
51

Semafoarele din Soroca nu funcționează conform Regulamentului circulației rutiere. Despre aceasta ne-a comunicat Victor Leșan, specialist în sistematizarea circulației rutiere a Secției Securitate Publică din cadrul IP Soroca.

“În orașul Soroca nici un semafor nu lucrează potrivit cu punctul 19 din regulament, care prevede ca culorile semaforului să funcționeze după un anumit algoritm. Acesta nu este respectat în cazul semafoarelor din oraș. Situația creată creează probleme în trafic și există pericole iminente de accidente rutiere”, spune Leșan.

La întrebarea dacă semafoarele necesită a fi schimbate, Leșan a reiterat faptul că acestea nu trebuie neapărat schimbate, dar să respecte cerințele regulamentului. “Semafoarele sunt în responsabilitatea primăriei. Poliția supraveghează ca semafoarele să funcționeze în conformitate cu legislația în vigoare. Noi am anunțat primăria de nenumărate ori, dar cu părere de rău nu s-a luat nici o măsură în acest sens”, transmite specialistul.

Totodată, Leșan ne-a comunicat că poliția a cerut ca neajunsurile să fie înlăturate, iar modalitatea prin care se va produce acest lucru, nu ține de competența instituției.

Pe de altă parte, una din soluțiile propuse de responsabili este instalarea unor semafoare noi. “Noi am înaintat un demers către primar de a aloca o sumă de bani pentru procurarea lor. Am purtat discuții și cu consilierii, iar la următoarea ședință această chestiune va fi inclusă pe ordinea de zi și discutată”, a declarat pentru Observatorul de Nord, Alexei Patrașcu, șeful Secției înverzire și amenajarea din cadrul primăriei.

Menționăm că, anterior, câțiva părinți au anunțat pe rețelele de socializare despre faptul că semaforul de lângă liceul teoretic „Petru Rareș” nu reacționează și astfel este pusă în pericol viața copiilor care traversează strada în zonă.

Citește: Semaforul de lângă liceul “Petru Rareș” nu funcționează. Ce spun autoritățile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.