ȘEDINȚA CONSILIULUI RAIONAL: Drumurile din raion în prim-plan

0
35

La 22 iunie curent, s-a desfășurat ședința extraordinară a Consiliului raional Soroca, cu 12 subiecte pe agendă.

În cadrul ședinței, aleșii locali au aprobat rezultatul concursului de ocupare a funcției de șef al Direcției Agricultură, în care a ieșit învingătoare doamna Aliona Andriuța. Printr-o altă decizie, președintele raionului, Ghenadie Muntean, a fost desemnat reprezentantul raionului în comisia de concurs a Ministerului Sănătății pentru ocuparea funcției de conducător al Spitalului raional Soroca, care se va desfășura în viitorul apropiat. Consilierii au votat pentru semnarea acordului de colaborare între Consiliul raional și Asociația “Parteneriate pentru fiecare copil”, nu înainte de a se asigura că activitățile și serviciile care urmează a fi dezvoltate în cadrul parteneriatului vor avea acoperire financiară. Întrebată cine asigură finanțarea, șefa Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei, Svetlana Păunescu, a precizat că în raionul nostru este necesitate de mai multe servicii pentru copii și că banii vin de la Asociația menționată.

În continuare, aleșii poporului au examinat câteva chestiuni privind drumurile publice. Ei au aprobat primirea în gestiunea autorităților raionale drumurile publice locale de interes raional, dar și Programul de reparație și întreținere a drumurilor publice locale din raion în 2017, pentru care au fost alocate din Fondul Rutier peste 18 milioane lei. Unii consilieri s-au arătat nemulțumiți că au avut puțin timp la dispoziție pentru a studia materialele referitor la drumuri și de lipsa accesului la proiectele de decizie la acest subiect pe site-ul consiliului, care nu funcționează în prezent. Ședința a fost pregătită în grabă, a menționat Victor Ciuvaga, la care președintele raionului a replicat că era necesar de aprobat subiectele privind drumurile, or, în caz contrar, banii preconizați din Fondul Rutier, nevalorificați la timp, pot fi retrași.

Repartizarea banilor pentru reparația unor porțiuni de drum a trezit dispute în consiliu, iar faptul că unele propuneri enunțate anterior nu au fost incluse în programul de reparații a drumurilor, cum ar fi alocarea surselor pentru reparația drumului dintre satele Trifăuți și Vasilcău, pe care sunt transportați mai mulți elevi, a nemulțumit unii consilieri.

La finalul ședinței, șefa interimară a Spitalului raional Soroca, Angela Rusnac, a raportat despre rezultatele procesului de predare-primire la momentul numirii sale în această funcție. Potrivit raportoarei, nu au fost înregistrate careva lipsuri.

Articolul precedent“Steliştii” ţin la “marca” lor: trei victorii în trei meciuri!
Articolul următorAna Bejan: “Omul trebuie să tindă permanent spre cunoaştere”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.