“Securitatea vieții la trafic – atenție la neatenție!”

0
539

  Acesta este genericul unei ore publice la educația civică, desfășurată în gimnaziul Voloave.

In ultimii ani numărul de vehicule a crescut, circulația transportului s-a intensificat și, respectiv, riscul nostru de a fi implicati în accidente rutiere a sporit. Vinovat de producerea accidentelor poate fi oricine dintre participanții la trafic. Conform unui studiu în Republica Moldova la fiecare al 5-lea accident moare un om. Este tragic, deoarece oamenii sunt uciși de propria lor nechibzuință”, menționează profesoara Viorica Lisnic, organizatoarea lecției publice.

Pedagogul este convinsă că, pentru a evita accidentele rutiere, fiecare cetățean trebuie instruit privitor la comportamentul corect pe străzi și ân mijloacele de circulație. Și cum elevii sunt mici cetățeni ai  societății noastre, aceștia au fost publicul țintă a unei lecții tematice.

Inspectorii poliției de patrulare, Igor Melniciuc și Igor Sochircă le-au vorbit elevilor despre regulile de circulație rutieră și au accentuat importanța respectării acestora or, respectarea regulilor de către toți participanții la trafic înseamnă diminuarea numărului de accidente rutiere și evitarea cazurilor de deces în urma acestora.

La activitate au participat și maturi. Printre aceștia au fost părinți și reprezentanta Direcției raionale Învățământ, doamna Sabina Topor.

Elevii au rămas impresionați de lecția pentru viață și securitate și au promis că vor fi atenți la drum și nu vor încălca regulile învățate.

Sursa foto: Gimnaziul Voloave

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.