Secția Pediatrie a Spitalului Raional Soroca și-a reluat activitatea

0
383

După o pauză cauzată de răspândirea virusului COVID-19 în raionul Soroca, Secția Pediatrie a Spitalului Raional Soroca și-a reluat activitatea. Din data de 11 mai, secția destinată micilor pacienți și-a redeschis larg ușile, iar medicii sunt gata să ofere ajutor medical celor care au nevoie.

”În incinta secției a fost făcută o dezinfecție totală de către o firmă specializată pe servicii de cleaning. Niciun lucrători al secției nu a fost bolnav de Coronavirus, iar înainte de redeschidere toți au fost testați, rezultatul testelor fiind negativ. Pacienții sunt în siguranță”, menționează medicul Silvia Tetiu, șefa Secției Pediatrie.

Potrivit sursei, sunt asigurate toate măsurile necesare pentru siguranța micilor pacienți, care la rândul lor sunt testați la COVID-19 la internare în secție. Secția dispune de o intrare separată, fapt care reduce riscul de aglomerare sau comunicare cu pacienți din alte secții, iar alimentarea pacienților se face în salon.

Amintim că la începutul lunii februarie a anului curent, Secția Pediatria a fost inaugurată după renovare. 40 de paturi sunt disponibile pentru internarea copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.