Secția Pediatrie a Spitalului Raional Soroca și-a reluat activitatea

0
387

După o pauză cauzată de răspândirea virusului COVID-19 în raionul Soroca, Secția Pediatrie a Spitalului Raional Soroca și-a reluat activitatea. Din data de 11 mai, secția destinată micilor pacienți și-a redeschis larg ușile, iar medicii sunt gata să ofere ajutor medical celor care au nevoie.

”În incinta secției a fost făcută o dezinfecție totală de către o firmă specializată pe servicii de cleaning. Niciun lucrători al secției nu a fost bolnav de Coronavirus, iar înainte de redeschidere toți au fost testați, rezultatul testelor fiind negativ. Pacienții sunt în siguranță”, menționează medicul Silvia Tetiu, șefa Secției Pediatrie.

Potrivit sursei, sunt asigurate toate măsurile necesare pentru siguranța micilor pacienți, care la rândul lor sunt testați la COVID-19 la internare în secție. Secția dispune de o intrare separată, fapt care reduce riscul de aglomerare sau comunicare cu pacienți din alte secții, iar alimentarea pacienților se face în salon.

Amintim că la începutul lunii februarie a anului curent, Secția Pediatria a fost inaugurată după renovare. 40 de paturi sunt disponibile pentru internarea copiilor.

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Împreunare
Articolul următor„Nu întotdeauna am înțeles cât de mult vă costă meseria de a fi dascăl…”
(Zabulica) Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, (2008). Licențiată în Jurnalism. Deținătoare a premiului ”Mărul de Aur” oferit de Clubul de Presă din Chișinău în 2018. Absolventă a cursului "Managementul instituțiilor media" la Stockholm School of Economics in Riga, Letonia (2018). Reporteră la Publicația Periodică ”Observatorul de Nord” din 2009 și Redactoră-coordonatoare din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.