Satul Șeptelici: 435 de ani de istorie și tradiție / VIDEO

0
2989

Astăzi, satul Șeptelici a marcat 435 de ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej, primăria, împreună cu toți locuitorii, de la mic la mare, au organizat o frumoasă sărbătoare în centrul satului.

Sărbătoarea a început de dimineață cu sfințirea unei Troițe la intrarea în sat.

Un moment deosebit a fost dedicat prezentării celor mai recente realizări ale comunității, prezentate de către Victoria Andriuță, primarul localității. Printre acestea se numără și inaugurarea unui sistem modern de aprovizionare cu apă potabilă, realizat în cadrul proiectului “Satul European”.

Sărbătoarea a continuat cu expoziții ale meșterilor populari și producătorilor agricoli din Șeptelici și din satele învecinate. Iar gospodinele din sat s-au luat la întrecere și au întins mese pline de bucate tradiționale, cu sarmale și plăcinte.

Un concert de zile mari a completat programul, aducând în prim-plan talentele locale și oferind momente de bucurie și distracție pentru toți participanții.

La sărbătoare a fost prezentă și o delegație din comuna Baia, județul Suceava, cu care satul Șeptelici s-a înfrățit recent.

Oamenii au profitat de vremea frumoasă și s-au umplut de voie bună.

 


Articolul precedentIon Spataru despre încercarea de mituire, necesitatea raioanelor și apicultură la “Interviu cu Soroceni” / VIDEO
Articolul următorDe ce să nu speli pe jos cu apă fierbinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.