Sătenii din Vasilcău au revenit la scrâncioburile de altădată / VIDEO și GALERIE FOTO

0
775

Sărbătoare frumoasă la Vasilcău, unde comunitatea a revenit la sărbătoarea tradițională de „La vatra satului”, umbrită în ultimii doi de restricțiile pandemice. Această ediție, a cincea la număr, a fost dedicată scrâncioburilor de odinioară.

Sărbătoarea organizată de autoritățile publice locale și mahalalele satului a adunat lume de pe lume, săteni și băștinași din Vasilcău, oaspeți și neamuri de tot felul. Printre aceștia au fost și câte o delegație din comuna înfrățită Corbi, județul Argeș (România), Volovița și Racovăț. Au fost prezenți și reprezentanți ai conducerii raionului Soroca, Iurie Tănase, președinte-interimar al raionului, Alla Bordianu, vicepreședintă a raionului și Grigore Bucataru, șeful Secției Cultură și Turism Soroca.

Fiecare mahala a venit cu câte un scrânciob, cu bucate alese și tot felul de bunătăți din care au fost poftiți să guste toți musafirii. O parte din ele au fost pregătite chiar acolo, iar gospodarii au adus vin, tulburel și ceva tărie cu care și-au cinstit mesenii. Interpreții și dansatorii au făcut chef petrecăreților, iar cei mai norocoși nu-și dădeau rând pentru a se legăna la scrâncioburile aduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.