Satele în așteptarea turiștilor

0
58

Promovarea localităților și atragerea turiștilor, asta și-au propus câteva sate din raionul Soroca, care au inaugurat, recent, o expoziție în acest sens. Vernisajul cu genericul “Satul ca destinație turistică” include fotografii care ilustrează cele mai pitorești și mai atractive locuri din sate, dar și meșteșuguri practicate în localități: țesutul covoarelor, broderia, pictura, sculptura ș.a.

Expoziția localităților Racovăț, Egoreni, Rudi, Vărăncău și Vădeni, este amenajată în Sala de la colț a Muzeului de Istorie și Etnografie, unde va rămâne pentru o lună de zile, timp în care poate fi vizitată de toți doritorii.

„Evidențierea celor mai atractive locuri de poveste, promovarea tradițiilor și obiceiurilor păstrate, modul de viață autentic, valorificarea potențialului turistic al satelor – asta ne dorim or, raionul Soroca are un potențial turistic important: locuri pitorești, monumente istorice, mănăstiri, meșteșuguri și oameni de calitate”, au menționat organizatorii.

În cadrul evenimentului, fiecare dintre cele cinci localități, au fost prezentate publicului, în filmulețe video.

O atmosferă deosebită a fost conferită de către Ansamblul Folcloric “Țărăncuța” din Vădeni.

Evenimentul este organizat de Secția raională Cultură și Turism Soroca, Muzeului de Istorie și Etnografie în colaborare cu autoritățile celor cinci localități.

Articolul precedentDecor de sărbători de la „Clubul Împreună”
Articolul următorConsiliul Raional Soroca: Mihai Mâţu a fost înlocuit cu Ghenadie Muntean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.