Sărbătoare frumoasă la “Casa Buneilor” din satul Racovăț / VIDEO

0
194

Grigore Vieru – Maestrul cuvântului a iubit poporul până la lacrimi și și-a consacrat întreaga viață cititorilor, lăsându-ne o operă monumentală de o frumusețe și o muzicalitate deosebită. Astfel că la 18 februarie în incinta Muzeului “Casa Buneilor”, de la Casa de Cultură Racovăț, a avut loc o activitate cultural artistică muzical – literară unde a fost comemorat marele poet Grigore Vieru, cu genericul “Poet al neamului românesc”.

Ansamblul folcloric de copii “Struguraș” și ansamblul folcloric Model “Sânziene” au recitat poezii, i-au cântat versurile în cântecele care au devenit adevărate șlagăre ale neamului nostru: “Dragă Otee”, “Răsai”, “Melancolie”, “Casa Părintească nu se vinde” ș. a. Le mulțumim enorm de mult ansamblurilor pentru prezentarea acestei activități, iar Grigore Vieru va rămâne un simbol al literaturii și culturii noastre naționale.
Lilia Rotaru, directoarea Casei de Cultură din satul Racovăț


Articolul precedentRefugiată, victima unei hoții, la o mănăstire din raionul Soroca
Articolul următorServiciile online ale Poștei Moldovei: indisponibile după un atac cibernetic
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.