Săptămâna Poetului cu suflet de copil

0
128

Poetul neamului, Grigore Vieru, aprinde candela iubirii în inimile noastre prin căldura și simplitatea versului său. El a fost mai mult decât un poet, a fost însuşi sufletul Basarabiei. Tot ce e mai frumos astăzi poartă numele lui. Grigore Vieru a ştiut cel mai bine să aşeze alături cuvintele Grai, Mamă, Patrie, Iubire şi de aceea merită cununa recunoştinţei noastre…

Din dor de ”copilul cel mare al neamului”, noi, elevii și profesorii din gimnaziul ”Eva Gudumac”, s. Tătărăuca Veche, i-am dedicat această săptămână cu genericul: ”Dor de Poetul Grigore Vieru”. Aceasta a debutat cu un impresionant recital de poezii ale poetului traduse în limba franceză. A urmat cafeneaua literară „Grigore Vieru — prietenul copiilor” în cadrul orei opționale ”Citind, învăț să fiu”, clasa a V-a, organizată de bibliotecara Rusnac Zinaida. Pe holurile gimnaziului au răsunat la toate recreațiile cântece pe versurile Marelui Maestru al cuvântului. Un grup de elevi l-au omagiat prin poezie pe al doilea Luceafăr al literaturii române la un careu festiv. Săptămâna a continuat cu concursul literar — ”Ce? Unde? Când?”, de cunoaștere a biografiei şi operei ”Poetului cu lira-n lacrimă”. Doamna Stela Herța, profesoară de limba și literatura română, a moderat şi organizat această activitate emoționantă, care a dovedit că opera lui va rămâne nemuritoare.
Zilele Poetului nepereche au luat sfârșit cu o activitate organizată de dna Rodica Storceac, conducătoarea cercului dramatic, în parteneriat cu bibliotecara Stela Toma de la Biblioteca Publică Comunală Tătărăuca Veche. Festivitatea a avut genericul: ”Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi”.

Ciobanu Mihaela, eleva clasei a IX-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.