Tabăra ALEG — o lecție de viață

0
40

Pentru un grup de elevi din I. P. Liceul Teoretic Visoca această vară a fost, probabil, cea mai productivă și eficientă, deoarece au participat la proiectul ”Prevenirea violenței asupra copilului prin implicare comunitară”, un eveniment realizat de Terre des Hommes Moldova.

Violența asupra copilului, o maladie a societății moderne care se manifestă printr-o lipsă totală de toleranță și înțelegere între copil și adulți, dar și între copil și semenii săi. O problemă deseori abordată însă rareori cu urmări pozitive menite să prevină violența asupra copilului. Exact acest eveniment se poate numi informativ și eficace în prevenirea violenței, deoarece grupul de elevi a conștientizat și s-a familiarizat cu fenomenul de bullying. Elevii au testat modele de activități psihosociale pentru copii, au asimilat pentru prima dată noțiunea de Teatru Social, au adus exemple de activități de la Egal la Egal și, nu în ultimul rând, au planificat inițiative comunitare menite să prevină violența și să contribuie la formarea unor norme prosociale de relaționare. Este imposibil să nu-i menționez pe formatorii noștri extraordinari, formidabili, care au reușit să găsească cheia de la sufletul fiecărui copil, astfel copiii fiind extrem de activi și dedicați proiectelor pe care le realizau.

Atmosfera în această tabără era una divină, doar zâmbete pretutindeni, fericire și distracție. Ne-au fost acordate cele mai bune condiții pentru o învățare cât mai eficientă. Mentorii au reușit să trezească în noi o sete inimaginabilă de cunoștințe, astfel de mare încât unii elevi nu doreau să părăsească tabăra. Acest eveniment este o dovadă pură și iminentă că societatea noastră evoluează și aspiră spre noi idealuri, luptă pentru a deveni mai bună, iar copiii și adolescenții informați și activi sunt acel reactor de energie care schimbă lumea.

Acest eveniment îl consider unul din cele mai miraculoase lucruri care s-au întâmplat cu mine vreodată.

Tetelea Alexandru, elev al LT Visoca

Articolul precedentRUGBY: Elevii lui Oleg Istratii încep campionatul cu dreptul
Articolul următorOMS: Mâinile murdare — cauza DECESULUI a760.000 de COPII anual!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.