Sala mică a Palatului de Cultură a fost inaugurată după renovare

0
154

Astăzi, autoritățile publice raionale au inaugurat Sala mică a Palatului de Cultură Soroca. Lucrările au costat aproape un milion de lei și au fost efectuate din banii alocați în baza unui proiect, dar și din bugetul raionului Soroca.

Destinată pentru video salon, în timp, sala mică a Palatului de Cultură a fost transformată în discotecă, apoi, încăperea învechită pe interior nu a mai fost utilizată. În urma proiectului „Turismul rural – un pas sigur pentru sporirea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca și Iampili”, Soroca a beneficiat de finanțare în sumă de 27 mii euro (cca 580 mii lei). Din acești bani s-a decis că va fi renovată sala mică a palatului. Astfel, au fost reparați pereții, schimbate vitraliile, înnoită pardoseala și podul parțial. Pentru că sursele nu erau suficiente, Consiliul raional a alocat suma de 450 mii lei, din care au fost finisate unele precum reparația tavanului, procurarea corpurilor de iluminat și a sistemului de încălzire în sala mică. Totodată a fost reparată sala vecină.

La eveniment au participat președintele raionului Ghenadie Muntean, vicepreședintele Vladimir Nicuța, specialiști ai Aparatului președintelui și ai Secției raionale Cultură. Potrivit autorităților, sala  mică va fi utilizată pentru conferințe, expoziții, spectacole, lansări de carte și alte activități culturale și informative. Iar sala alăturată, va servi pentru desfășurarea ședințelor, a seminarelor informative etc.

După ce Consiliul raional va stabili o taxă printr-o decizie, spațiile renovate vor putea fi închiriate, spun autoritățile.

Amintim că proiectul „Turismul rural – un pas sigur pentru sporirea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca și Iampol” a fost  implementat de IDIS „Viitorul” în parteneriat cu autorităţile raionale din Soroca şi Iampol şi îşi propune dezvoltarea capacităților prestatorilor serviciilor de turism, totodată și a autorităților publice locale din aceste două zone pentru dezvoltarea turismului rural şi cooperarea transfrontalieră.

CITIȚI ȘI:

La Soroca “se coace” un program transfrontalier de dezvoltare a turismului rural

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.