La Soroca “se coace” un program transfrontalier de dezvoltare a turismului rural

Un atelier de lucru pentru elaborarea unui program de dezvoltare a turismului rural în regiunea transfrontalieră Soroca şi Iampol (Ucraina) se desfăşoară astăzi şi mâine la Soroca. La atelier participă reprezentanţi ai administraţiilor publice raionale şi locale, specialişti în turism şi furnizori de servicii turistice de la noi şi din Iampol.

Printre subiectele abordate sunt şi contextul de dezvoltare social-economică a raioanelor Soroca și Iampol, cadrul de politici, strategii şi planuri regionale şi naţionale care au tangenţe cu turismul, dar şi analiza potențialului turistic al celor două regiuni. Urmează ca în final să fie elaborat conceptul, structura şi planurile de acţiuni pentru Programul moldo-ucrainean de dezvoltare a turismului rural în regiunea transfrontalieră Soroca – Iampol.

Proiectul „Turismul rural – un pas sigur pentru sporirea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca și Iampol” este implementat de IDIS „Viitorul” în parteneriat cu autorităţile raionale din Soroca şi Iampol şi îşi propune dezvoltarea capacităților prestatorilor serviciilor de turism, totodată și a autorităților publice locale din aceste două zone pentru dezvoltarea turismului rural şi cooperarea transfrontalieră.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.