„Să pui lapte în omletă este un păcat capital!”

0
202

Omleta este nelipsită din meniul tău de dimineață? Un bucătar renumit din Marea Britanie a dezvăluit secretul rețetei perfecte. Cu toții avem metodele noastre preferate atunci când vine vorba de pregătit omleta, dar dacă te numeri printre cei care adăugă lapte, atunci faci o greșeală majoră. Cel puțin asta susțin mai mulți bucătari de top din Marea Britanie.

Laptele nu face ouăle mai cremoase, contrar a ceea ce se crede, a explicat Dan Joines, un chef celebru în Anglia. Din contră, acestea capătă o textură „cauciucată”: Un „păcat capital”.

Dan Joines, care conduce mai multe restaurante premiate în Londra, a declarat: „Nu adăugați niciodată lapte în omletă – acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată. Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el. Continuați să amestecați la foc mediu spre mic. Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușor”.

Și bucătarul-șef al mult lăudatului restaurant Hide din Londra, Luke Selby, a fost de acord: „Da, să pui lapte în omletă este un păcat capital!”. De asemenea, prin subțierea ouălor, ajungi le gătești mai mult decât trebuie. Totodată, laptele poate face ca amestecul să se taie la căldură, ceea ce nu este ideal.

sursa: www.digi-world.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.